Att åka på ridläger

Att få åka på ridläger är den stora drömmen för många av de elever som rider på någon av landets många ridskolor. Tusentals lyckliga barn och ungdomar får varje sommar sin dröm uppfylld genom att få möjlighet att åka på något av de hundratals ridläger som anordnas runt om i Sverige. För många som åker på ridläger är ridning deras absolut största intresse och vad kan då vara bättre än att få ägna en hel vecka åt bara hästar.

Ett ridläger pågår oftast en vecka och under den veckan bor deltagarna tillsammans och ägnar hela dagarna åt att ta hand om hästarna och rida. Varje deltagare får en “egen” häst som den sen är ansvarig för hela veckan. För den som inte vill bo borta en hel vecka kan finns det även dagläger där deltagarna träffas och rider på dagarna men åker hem på kvällen.

Utbudet av ridläger i Sverige är stort. Det finns läger som passar de flesta. Vare sig du vill få uppleva en vecka på hästryggen ute i naturen eller kanske lite mer centralt i en tätort så finns den möjligheten. Både nybörjare och mer avancerade ryttare kan ha nytta av ridläger.

excellent