Rida på Island

Island är mycket kända för både deras aktiva vulkaner, knasiga språk och deras Eldhestar (Eldhästar). Detta är hästar som används för ridning till och i närheten av aktiva vulkaner. Det är en obeskrivlig känsla att rida på en välskött häst i den isländska miljön. Det ser ungefär ut som att det är taget ur en film, det är så himla vackert på Island. Vad sägs om att åka på en fem dagars lång ridtur medans ni tar er runt i området mellan vulkanen Hekla och glaciären Tindafjallaökull.

Som tur är så är inte miljön lika krävande som det kanske låter. Utan det är en väldigt ridvänlig miljö då det är en väldigt skön och stabil mark för hästarna att gå på och det är även en otroligt vacker miljö runt om kring er. Ni kommer att följa samma fotspår som vikingen Gunnar Hámundarson från den äldsta isländska sagan: Njáls saga

Ridningen är en aktivitet som passar företag som vill jobba på team building. Även fast man sitter på sin häst själv så kommer det kännas som att man behöver samarbeta en hel del. Någon i sällskapet kanske stöter på ett problem med kontrollen över sin häst och sedan får hjälp av någon som denne normalt inte talar mycket vid. Oavsett så är dessa ridturer en ypperlig chans för att stärka relationer bland sällskapet. Om du och ditt företag har en inplanerad resa till Island så rekommenderar vi er starkt till att ta er an en ridtur. Det behöver inte vara en flerdagars ridtur, men gärna minst en halvdagstur. Island är ett otroligt resmål och passar perfekt för företag som ska fira ett stort genombrott. Betyder detta genombrott att ditt företag kan expandera/ordna en större lokal eller liknande så kan ni behöva ett företagslån för att kunna finansiera det. Det är viktigt att man får rätt hjälp och ett samarbete med en bank som värnar om ens företag.

För de som inte känner sig manande att rida i flera dagar så finns det många halvdagsturer att välja bland. En av de allra populäraste ridturerna på en halvdag är Alvturen. Där så kommer ni att få rida i cirka 2 timmar och så rundas det av med en lätt lunch på Hotell Eldhestar där det bjuds på utsökt soppa och bröd. Ni inleder i Reykjavik 0900 och kommer åter till Reykjavik vid cirka 1300. De isländska hästarna påminner en del om ponnys och därför så är detta även en barnvänlig aktivitet. Så oavsett om du är med familjen eller företaget så kommer ni att ha det jättetrevligt på det magiska Island.