Ridning är en kul sport som ger bra motion och passar alla åldrar. Det är också en mycket social hobby där du kan lära känna andra som delar ditt intresse. Det sociala umgänget med hästarna är också något som ger lite extra jämfört med andra sporter. Att rida ger dig tillfälle att träna inte bara styrka och kondition utan också balans och stabilitet. Sett till hur många utövare så är ridning en av våra största sporter här i Sverige och den växer hela tiden. Alla kan börja rida, både gammal och ung, kille eller tjej så läs dessa råd och ta sen kontakt med närmaste ridskola.

  • Kostnad för att rida

Många blir avskräckta när de ser hur dyrt det är att rida. Kostnaden beror förstås mycket på var du bor i landet. Helt naturligt blir det dyrare att rida i ett stall som ligger mitt inne i stan jämfört med ett stall som ligger ute på landet. Misströsta inte för de flesta stall brukar kunna erbjuda olika alternativ och du kan säkert hitta en form som passar din plånbok. Väljer du att rida i en större klass kortare tid på en vardag kan du säkert komma undan lite billigare. Kanske ni kan gå ihop några stycken och samåka ut till ett stall längre ut på landet, då kommer ni definitivt mycket billigare undan.

  • Utrustning för ridning

Precis som inom all annan sport har det där med hur mycket utrustning du behöver rustat iväg till helt otroliga proportioner. Ridsporten är inget undantag. Det du ska ha i åtanke är dock att mycket av den utrustning som tillkommit inom ridsporten är till för att förhöja säkerheten. Är du nybörjare brukar det dessutom gå alldeles utmärkt att låna den utrustning du behöver på ridskolan.

excellent