Ta väl hand om stallhunden

Många som älskar hästar och ridning har även en hund. Ofta lägger du som håller på med ridning tusentals kronor på din häst eftersom en häst är ett ganska dyrt djur att ha. Det är dock lätt hänt att hunden blir lite bortglömd, men så ska det inte vara. Här kan du läsa om varför du behöver skaffa en bra försäkring till din hund, speciellt om det är en stallhund som ofta vistas tillsammans med hästar.

Därför behöver du en hundförsäkring

När du köper en hund är det mycket viktig att du sätter dig in i hundförsäkringar och nyttan med dem. När du köpte din häst var du säkert mycket noga med att teckna en bra försäkring. De flesta som köper häst vet att det är viktigt med hästförsäkring. Det beror på att veterinärvård för hästar är väldigt dyrt. Vad du kanske inte tänker på att veterinärvården för alla djur har blivit dyrare och dyrare, något som även gäller hundar. Skulle din hund skadas eller bli sjuk och du inte har någon av de hundförsäkringar som finns kan notan faktiskt sluta på tiotusentals kronor. När du har en försäkring går försäkringsbolaget in och täcker upp en del av summan så att du inte behöver betala hela. En bra hundförsäkring kan faktiskt i många fall vara skillnaden mellan liv och död. Det finns tyvärr sorgliga händelser där ägaren faktiskt inte har haft råd att betala veterinärvården och därför behövt avliva sitt djur istället. Har du en hundförsäkring behöver du aldrig utsättas för det svåra och hjärtskärande valet.

Därför ska du försäkra stallhunden

Som tidigare nämndes i texten är det extra viktigt att försäkra en hund som vistas mycket i ett stall. Även om hunden och hästarna kommer väl överens kan olyckor ske. En hundtass som hamnar under en hästhov kan i värsta fall skadas svårt. I stallet finns också många smågrejer som hunden lätt kan få i sig. Var därför noga med städningen av stallet så att inte småsaker ligger framme. Det är också viktigt att se till att foder finns i stängda utrymmen så att hunden inte får för sig att äta av det.

Skulle olyckan ändå vara framme vet du att du kan vara trygg med att kunna bekosta hundens vård om du har en bra hundförsäkring.

Det är viktigt att ta ansvar för alla djur

När du har häst går mycket av tiden åt till att ta hand om den. Hästar behöver helt enkelt mycket vård och träning. Det är dock viktigt att du får tid över att ta hand om övriga husdjur. När man skaffar husdjur tar man också på sig ett ansvar. Det ansvaret innebär att se till att djuret har det bra, bland annat genom att se till att det har de försäkringar det behöver.

excellent